Slider2
Slider1

„Zwierzę, jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę” /Art. 1.1 Ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt/.

Witamy na portalu interwencyjnym Fundacji „Lepszy Świat”. Jeżeli się tutaj znalazłeś, to znaczy, że gdzieś w Twojej okolicy zwierzętom dzieje się krzywda. Jesteśmy po to, aby im pomagać. Zgłoszenie interwencji trwa zaledwie kilka minut. W zależności od rodzaju i miejsca opisanej sytuacji zajmiemy się sprawą osobiście, lub przekażemy ją innej organizacji prozwierzęcej z okolicy, którą opiszesz. Po załatwieniu interwencji otrzymasz od nas krótką informację o sposobie załatwienia sprawy /jeżeli pozostawisz kontakt do siebie/.

Abyśmy mogli jak najszybciej i jak najlepiej pomóc zwierzęciu w potrzebie prosimy trzymaj się tej krótkiej poniższej instrukcji:

• Wybierz w formularzu województwo, powiat i miejscowość której sprawa dotyczy
  • Opisz jak najdokładniej: miejsce zdarzenia (adres lub dokładny opis miejsca), sytuację lub zdarzenie którego byłaś/eś świadkiem, ilość i stan zdrowia zwierząt, którym potrzebna pomoc, zgodnie ze swoimi spostrzeżeniami, kogo możemy zastać na miejscu (jeżeli wiesz), czy osoby mogą być agresywne, niebezpieczne. Napisz wszystko co według Ciebie może mieć znaczenie.
  • Dołącz zdjęcia lub inne materiały, jeżeli jesteś w ich posiadaniu, to ważny dowód.
  • Zaznacz w skali 1 do 5 (w Twojej ocenie) zagrożenie życia zwierzęcia (5 to najwyższy poziom wymagający natychmiastowej interwencji ratowania życia, np. zwierzę w agonii, pobite, umierające z głodu). Prosimy o obiektywną ocenę.
  • Wpisz preferowany kontakt do Ciebie. Zgłoszenie może być anonimowe, jednak czasami potrzebujemy dopytać o szczegóły i kontakt znacznie ułatwia nam pracę. Pamiętaj, nigdy nie podajemy danych zgłaszającego podczas interwencji, dla innych pozostaniesz anonimowy. Dziękujemy, że nie jesteś obojętny na los zwierząt!

Dla schroniska

1% Rozlicz z nami zwierzakami

Chodź na spacer

Działanie sfinansowane ze środków Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030 niwproo